Urban Sports Area

Spoorpark Tilburg | Open vanaf juni 2019

Op het voormalige Van Gend & Loos terrein langs het spoor wordt hard gewerkt aan Spoorpark Tilburg. Een grensverleggend burgerinitiatief waarbij negen kwartiermakers zorgen voor de realisatie van een groots geheel. Het Spoorpark wordt een plek om je in te spannen en om te ontspannen in de buitenlucht. Een soort Central Park als in New York, maar dan een tikje kleiner ;). De opening van het geheel staat gepland voor eind juni 2019. Urban Playground 013 maakt deel uit van de initiatiefgroep. Voor twee van de vier onderdelen van de Urban Sports Area zoeken de initiatiefnemers nog naar sponsoren.

 

Uitgangspunten Urban Sports Area

We vinden dat de jeugd van de zesde stad van Nederland recht heeft op een aantrekkelijke en laagdrempelige en eigentijdse Urban sports plek voor experiment en avontuur. De voorziening die we willen is een openbare, met gratis toegang, zonder hekken eromheen. Help je mee die ambitie waar te maken? We zoeken sponsoren!

 

Sponsoren gezocht voor skateboardobstakels en klimboulders

Op het terrein verrijst langzaam maar zeker de Urban Sports Area, een multisport Urban sportaccommodatie in de buitenlucht voor jong en oud. In onderstaande figuur staan de onderdelen van het geheel. De realisatie van de skatebowl en de verharde pumptrack (bikepark waarop behalve BMX-ers en MTB-ers ook stuntsteppers, inline skaters en skateboarders mogen) is in kannen en kruiken. Echter voor de realisatie van de streetskate obstakels en de klimboulders zoeken we nog sponsoren. Adoptie van een of meer obstakels of boulders, in ruil voor een naamplaatje met spreuk op het obstakel past daarbij binnen de mogelijkheden. Geef de jeugd van onze stad de kans om te bewegen en zichzelf uit te dagen!

 

Interesse? Neem contact op!

Bedrijven die interesse hebben om hieraan bij te dragen nodigen we uit om contact met ons op te nemen. Stuur een mail naar lois@magmamedia.nl of bel 06-261 60 386. De organisatie heeft geen winstoogmerk, dus al het geld gaat direct naar de urban sports voorzieningen.

Het plan voor de Urban Sports Area is geïnitieerd door Erwin Schellekens, Cees Thomassen, Rens Verbruggen en Lois de Jong (Urban Playground 013).

De Hall of Fame is nadrukkelijk als partner betrokken. De bouw van de Pumptrack is mede mogelijk gemaakt door Bikepark specialist Velosolutions Benelux en de bouw van de skatebowl door skatepark bouwer SkateOn.

Op onderstaande plattegrond kun je zien wat op welke plek komt in het Spoorpark. Klik op de tekening om in te zoomen. Meer info over het gehele park vind je op www.spoorparktilburg.nl.
Foto’s bouw

Bekijk hieronder de foto’s van de bouwwerkzaamheden op de Urban Sports Area in het Spoorpark.

Urban Sports Area